Elindult a frank gyengülés, olcsóbb lesz a svájci sapka!

Korábbi írásomban kiemeltem, hogy a CHF 2013-ban gyengélkedni fog. Az elmúlt napokban az események elindultak, hamarosan akár fel is gyorsulhat a svájci frank értévesztése, így aktuális a technikai elemzés eszköztárával szemügyre venni a grafikont.

Az EURCHF kialakította azokat a technikai feltételeket, amelyek azt valószínűsítik, hogy a devizapár képes lesz újból lendületet venni és emelkedni. Ellenben a jelenlegi árfolyamszint az 1,2500 „nem jó vétel”, így korrekciót kell várni. A devizapár a napos grafikonon rendkívül túlvett, ellenállási zónában van, és extrém mozgással emelkedett. Itt mindenki bátran "meg tudja venni", így borítékolható, hogy az árfolyam inkább lejjebb csúszik.

 eurchfdaily.png

A CCI(20) indikátoregyértelműen figyelmeztet arra, hogy az árfolyammozgás túlvett, így a jelenlegi árszint nem a legoptimálisabb  a vételre. Ebben az évben az indikátor háromszor haladta meg a 200-as értéket, majd az árfolyam mindannyiszor korrigált a következő napokban. Nem állítom, hogy most is így lesz, de én inkább kivárom a korrekciót.

Az 1.2500 azért sem jó vétel, mert a múltban az árfolyam élesen lepattant innen, majd közel 400 pipet esett. A technikai elemzés egyik alapszabálya, ahol korábban eladtak, ott adni kell és nem venni. Ilyen napos ellenálláson venni, és bízni abba, hogy majd az árfolyam átviszi a szintet, alacsony valószínűségű kereskedési koncepció.

Érdemes megvizsgálni az utolsó emelkedés szerkezetét, ami elmondja, hogy extrém módonm két hullámban emelkedett az árfolyam. Ez EURCHF gyors emelkedése úgy néz ki mint egy széthúzott harmonika, így a piac ritkán tudd korrekció nélkül emelkedni. A CCI(20), az 1,2500-ás szint, valamint a grafikon szerkezet azt mondja nekem érdemes várni még a friss vételi pozíciókkal.

Összességében a grafikon további emelkedést sugall a napos grafikon alapján, és az 1.2500 újabb tesztje valószínű a közel jövőben. De mint az élet minden területén az optimális időzítés fontos, így én korrekciót várok és 1.2350-80 környékén szeretnék piacra lépni.

süti beállítások módosítása