Az EURHUF iránya 2013-ban!

Minden év januárjában a „nagy elemzőházak”, és a „még nagyobb elemzőik” elkészítik éves előrejelzésüket a pénzpiacokról. A több oldalas elemzésükben a „nagyok” január első napjaiban megmondják mi fog történni az adott évben. Szerencsés az, akihez eljut az „info”, és olvashatja ezeket a titkos és bombabiztos befektetési ötleteteket. Ilyen remek ötlet volt például az EURHUF 2012-es prognózisa is, ahol a nagyok teljes HUF összeomlást vetítek előre. Ugye milyen kiváló ötlet volt, vagy nem?

Most pedig kedves olvasó elmondom a titkot az éves előrejelzésekről: nincs az az ember, aki meg tudja mondani mi fog történni egy évre előre. Ellenben sokan megpróbálkoznak vele, hogy okosnak látsszanak. Az elemzők véleményének bemutatására itt az alábbi történet.

1963-at írunk és AW Cohen nevű tőzsdei szakíró gondolt egy nagyot. Veterán tőzsdei elemzőként, tisztában volt azzal, hogy senki sem tévedhetetlen, de feltételezte, hogy több száz pénzügyi szakember együttesen már biztosan megmondja, hogy emelkedésre, avagy csökkenésre számíthatunk a jövőben. Cohen elkezdte összegyűjteni független elemzők ajánlásait, amelyeket összesített. Az összesítésből egy index született, ami a roppant frappáns befektetési tanácsadói hangulat index nevet kapta.

BULL-BEAR.png

Az alábbi ábra felső részében zöld vonallal az amerikai S&P500 tőzsdeindexet jelöltük. Ha a részvény árfolyamok emelkednek, a tőzsdeindex is felfelé tart, míg csökkenő árfolyamok esetén a tőzsdeindex lefelé halad. Alatta feketével a Cohen féle elemzői vélemény látható. Ha a fekete vonal magas értéket vesz fel, akkor az elemzők azt javasolják, hogy vásároljunk, míg alacsony értéknél ennek pont az ellenkezője, tehát az eladás az elemzők tanácsa.

Mint az előbbi példa is mutatja, sokan megpróbálják a jövőt megmondani, és éves pénzpiaci előrejelzéseket készítenek. Ismerve az elemzők eredményeit, szerencsés, ha az ember más módszert választ pénzügyi döntéseinél. A grafikonelemzés teljesen objektív elemzési technikát ad, ami a legjobb módszer az árfolyammozgások előrevetítésére.

És hogy mégis mi lesz az EURHUF-val 2013? A HUF most izmos, és jól ellenáll minden negatív hírnek. De minden megtörténhet 2013-ban……minden.

süti beállítások módosítása