Arany: a forduló tavaszi előszele?

A nemesfém grafikonján klasszikus „blow-off bottom” minta alakult ki. A magyarul talán „szétlövés aljként” lehetne definiálni azt a mozgást, ami múlt hét csütörtökön alakult ki. A nemesfém árfolyama hirtelen zuhanásnak indult és közel 20 dollárt esett, majd ugyanolyan élesen emelkedett 35 dollárt. Ez a gyors napon belüli irányváltás intő jel lehet arra, hogy a nagy „short”-ok már zártak 1270 dollár körül, és/vagy a NAGY „long”-ok már bele vettek az esésbe. Bármi is történt, a lényeg az, hogy az arany árfolyammozgása a változás dinamikáját mutatja.

goldh1.png

A „ blow-off bottom” mellett a 4 órás grafikonon egy épülő árfolyamalakzat vetítheti előre a rövid távú irányváltást. Ha az ék alakzat megvalósul, - kitör észak felé az árfolyam -, akkor kapunk bizonyosságot arra, hogy a 1260 dollár közép távú mélypont, és egyben szétlövés alj is. Érdemes emlékezni, hogy az alakzat még nem valósult meg. Az Arany árfolyamának 1315 dollár fölött kell zárnia ahhoz, áttörve a rövid távú csökkenő trendvonalát, és az utolsó H4 csúcsot, hogy jó eséllyel emelkedjen. Nyilván az ék alakzatból dél felé is kitörhet az árfolyam, akkor szinte biztos, hogy jön a 1190 dolláros szint. Azonban, a csütörtöki hirtelen forduló miatt számomra valószínűbb az emelkedés.

goldh4.png

És, hogy mi lehet a mozgatórugó? Nyilván a FED, és Janet Yellen. Láss csodát, már csak egy egyet kell aludni a FED kamatdöntésig, és addig, hogy Yellen olyan jegybanki lépéseket kommunikáljon, ami komoly USD gyengülést hozhat. Ha így lesz, akkor technikai kép kiegészül egy fundamentális sztorival, ami mindig remek kereskedési lehetőséggel kecsegtet.

süti beállítások módosítása