KO előtt a tőzsdeindex - Tegnap EURUSD, ma az SP 500

Hasonló árfolyammozgás van kialakulóban az SP 500 napos grafikonján, mint ami 2011. októberében kialakult az EURUSD-n. Akkor az EURUSD 1,42-ről összeomlott, és két hónap múlva 1,26 magasságában jegyezték a devizapár árfolyamát.

12-17-eurusd-d1.gif

A hasonlóság a két grafikon között szembetűnő, hiszen egy hosszú konszolidáció után mindkét árfolyammozgás letörte a sávot, élesen visszapattant. Az emelkedő korrekciós mozgás minkét esetben egy hatalmas gyertyával fejeződött be, ami kísértetiesen hasonlít a  „blow off top” mintára. Egy „gyors felhúzás” után az árfolyam gyakran összeesik és 2011. októberében az EURUSD 1600 pipes zuhanása indult el. Hogy az SP 500 is hasonlóan fog viselkedni, mint ahogy az EURUSD tette, azt majd az idő elmondja…  

12-17-sp50-d1.gif

Tegyük fel, hogy az amerikai tőzsdeindex is hasonlóan viselkedik, mint korábban az EURSD és a következő hetekben dél felé veszi az irányt. Ha így lenne, akkor nem kizárt, hogy egy mély korrekció az árfolyamot leküldi az 1300-as szintig. Bár nem látjuk a jövőt, és nem tudjuk, mi fog történni a piacokon, de az SP 500 mellett az EURHUF mozgása is azt sejteti, hogy a pénzpiaci hangulat változóban, és a tél beköszöntével előbújik a medve a barlangjából.

süti beállítások módosítása