Egy nyugodt, kellemes jövedelemkiegészítés, a szabadság jegyében.

Ja, valaki már megint moralizálgatni kezdett, hogy a DT az nem termel semmit, az nem is  munka, hogy az csak bit tologatás. „ Spekuláció, kapzsiság.“ „Inkább kellene egy jó szakma, és dolgozni kellene. Ez csak a számok tologatása Excel-ben egyik cellából a másikba, de értéket nem teremt, semmit nem alkot.“
Egy vélemény is vélemény.
Úgyhogy elmondom a magamét.

Igaz, nekem van egy  jó szakmám, egy nagyon ősrégi szakmám. És most lesz egy új is, egy nagyon új, mert a génsebészet óta nincs is újabb, frissebb szakma, mint  a Day Trading.
Hiányolom is az OKJ-ből.

Az igazi kérdés szerintem, az az, hogyan használod fel a tőzsdei tevékenységedből származó profitot. Mennyit szánsz nemes, fontos történetekre. Támogatsz belőle mondjuk egy értékorientált közösséget stb.
Én a hármas tagozódás  alapgondolatával (Szabadság, Egyenlőség, Testvériség) összhangban a profitot három részre fogom osztani.

Egyharmaddal a kockázati tőkémet gyarapítom mondjuk, a második harmad a családé, a harmadik harmad pedig, közösségi és magasztos célokat szolgál.
Ez a terv. (Mármint Potteré. :)

Utópia?
Na ne szórakozzál...

Szóval,  magas célok köllenek. És akkor már mindjárt nem „ spekuláns“, meg menj el dolgozni van, hanem egy szabad világ van és a korlátlan piac adta lehetőség van és  egy  szép új világot építő/alkotó Day Trader van.  
Mert az a helyzet, hogy nekem a Day Trading leginkább, egy  kreatív, alkotó kísérlet sorozat, amiben ott lakik a valamivé válás  örömteli folyamata is.
Vagy már az is smafú?

süti beállítások módosítása