HUF a veszélyes szerelem

Ahogy az emberi kapcsolatok változnak, úgy változik a grafikon is! A korábban kedvelt és erős HUF, a közeljövőben száműzött deviza lehet, és komolyan gyengülhet. Az EURHUF grafikonja ezt a kockázatot rejti!

Több figyelmeztető jel árulkodik arról, hogy a piaci hangulat az extrém optimizmusból akár meg is változhat. Az első apró jel, ami kontra indikátor, az, hogy olyan emberek kezdenek el tőzsdézni, akik életükben soha nem kereskedtek. "Népi megfigyelés", hogy a teljesen tapasztalatlan kereskedők tipikusan akkor kezdenek tőzsdézni, amikor a "lufi kipukkan".

Ezt a tendenciát látom ismeretségi körömben. A másik előjel az esetleges változásra a FED tegnapi kommunikációja. További monetáris lazításról nem volt szó, mindemellett a jegybank elnök beismerte, hogy a gazdasági növekedést túlbecsülte. Nem tudjuk, mit hoz a jövő, és tényleg hangulatváltozás lesz, de az EURHUF grafikonja veszélyt rejt. Az árfolyam a napos grafikonon háromszöget épít, és ha kitör belőle, akkor jelentős mozgás következhet. Egy esetleges piaci hangulatváltozás mozgatórugója lehet a kitörésnek.

12-13-eurhuf-d1.gif

A grafikonon jól látszik, hogy hosszú hetek óta "nem csinál semmit" az  EURHUF, csak vár valamire. Az elmúlt 4 hónapban egy szűk sávban mozgott, erőt gyűjtött a következő nagyobb mozgáshoz. A grafikon azt mondja, ha az EURHUF meg tud ragadni 284 Forint felett, akkor tovább emelkedés a valószínűbb. Mivel a konszolidáció hosszú volt, így ha lesz kitörés, akkor az elmozdulás is jelentős lehet. Nem lehet megmondani, hogy mekkora, de az valószínűnek látszik, hogy ha a 284 elesik, akkor 290 könnyen képbe kerülhet a közeljövőben.

Az EURHUF emelkedés valószínűsége akkor változik meg, ha az árfolyam 278,50 alá tudna esni.

süti beállítások módosítása