A piacra lépés pontjai és módjai

Sziasztok Traderek,

Tóninéni kommentje arra sarkalt, hogy néhány gondolatot megosszak veletek. Ha hasznosnak találod írásomat, akkor Tóninéninek köszönd az inspirációt, valamint egy jó magyar sört küldj neki!....:-)

Az árfolyam grafikon idősíktól függetlenül három részre osztható: vételi zóna, eladói zóna, és a senki földje. A korábbi írásomban az 30,50 dolláros szintet az ezüstnél intézményi eladói zónaként említettem, ahol a gyors emelkedés kifulladhat, és ahol akár egy korrekció is kialakulhat. Érdemes emlékezni, hogy az intézményi befektetők a hetes grafikont nézik, hosszabb távon gondolkodnak, és gyakran árszinteket vizsgálnak kereskedési döntéseikben. A „nagyok” a technikai szintek vizsgálatánál figyelembe veszik a klasszikus ellenállás és támasz szinteket, valamint a havi és heti pivot pontokat is. Klasszikus eladói zóna a hetes grafikonon a R2, a havi grafikon az R1. Az ezüst grafikonján a havi és a heti  pivot szintek, valamint egyéb technikai elemzési módszerek valószínűsítették (számomra), hogy a 30,50 dollár környékén jöhet egy megálló. Véletlenül se gondold, hogy ezek a pivot szintek mindig eladói zónát képeznek, de egyéb technikai elemzési eszközökkel kiegészítve nagy valószínűségű pontokká válnak.

Az eladói zónák és a vételi zónák adják a piacra lépési pontot. Mindemellett, a piacra lépés módját is fontos megérteni egy kereskedőnek.  Az intézménynek hosszabb távon kereskednek, így számukra „csak” az irány eltalálása a fontos. Ők technikai szinteken adnak és vesznek, és a piacra lépés időzítése nem kifejezetten fontos. Vannak kereskedők, akik a piacra lépésüket szeretnék jobban időzíteni, és így megerősítést várnak, például egy gyertya konfigurációt. A piacra lépés időzítésével, a belépési jel megerősítésével csökkenteni lehet a lelki bizonytalanságot. Egyetlen hátránya az, hogy mire a megerősítés kialakul, a piac jelentősen elmozdul. A piacra lépésnek egyéb módja lehet még az árfolyam alakzatok kereskedése, és alacsonyabb idősíkon való trendváltás. Mielőtt bárki kérdezné, nincs olyan, hogy legjobb módszer. Vannak piacra lépési módok, amelyek neked működnek és kedveled, vannak olyanok amelyekkel nem tudsz azonosulni. És ez így  jó! Az én szívemhez az árfolyam alakzatok és technikai szintek kereskedése áll a legközelebb.  Ezek kiváló lehetőségeket adnak, és könnyen követhetőek is egyben. Így talán nem véletlen, hogy Miss Pip is a Fibonacci Katapult és Alakzat stratégiám áldozata lett….:-)      

Sok sikert a piacokon!

süti beállítások módosítása