EURUSD: kopog a bikapata?!

Talán kicsit korai csütörtök kora délután devizaárfolyamok heti záró árával foglalkozni, ellenben ha péntek este az EURUSD 1,2820 felett zár, akkor egy komoly emelkedést előrevetítő fordulós gyertyakonfiguráció alakul ki. Az EURUSD hetes grafikonján kialakult fordulós gyertya alakzatok az elmúlt években többször bizonyították, hogy érdemes azokat komolyan venni. Az alábbi képen jól látható, amikor átölelő alakzat, morning star vagy evening star alakzat jelent meg a grafikonon, akkor piaci fordulók alakultak ki és komoly árfolyammozgás indult el.

EURUSD hetes grafikon:

22-11-22-eurusd-w1.gif

Ha péntek este a devizapár 1,2820 felett zár, és megvalósul a fordulós gyertya konfiguráció, akkor az EURUSD kialakította az előzetes feltételeket, hogy több száz pipet emelkedjen a következő hónapokban. Bár sokan még a "görög dráma" megoldatlansága miatt teljes euró összeomlást várnak, az EURUSD grafikonja ennek az ellenkezőjét mondja.

Az árfolyammozgás azt üzeni, hogy a görög probléma már nem probléma, hiszen a devizapár 1100 pipet emelkedett július közepe óta. Mindemellett, a hatalmas emelkedést egy minimális korrekció követte, ami ugyancsak a bikák erejét valószínűsíti. Az emelkedés utáni korrekció lassú volt, és a Fibonacci 38%-as szint alatt minimális időt töltött az árfolyam. Bátran kijelenthetjük, hogy az elmúlt hetekben az EURUSD hetes grafikonja alapjaiban megváltozott és már nem további zuhanás jeleit lehet felfedezni, hanem az AB-CD mintát a napos grafikonon, ami komoly emelkedést prognosztizál.

EURUSD napos grafikon:

22-11-22-eurusd-d1-1353576910.gif

Az AB-CD formáció klasszikus fordulós minta, ami nagyobb idősíkon megbízhatóan vetíti előre az árfolyammozgás irányát. Az EURUSD napos grafikonján már felfedezhetjük az "AB" és a "CD" pontokat is, így a minta megvalósult és az egyetlen kérdés, hogy a "D" pontról az árfolyam elrugaszkodik és lendületet kap vagy sem. Ha igen, akkor a feltételezett emelkedő mozgás elérheti akár az 1,34-1,35 csúcsot, ami 2012 maximuma volt és jelentős ellenállási szint.

A napos grafikonon kialakult fordulós minta, valamint a hetes grafikonon kialakuló potenciális gyertya konfiguráció további EURUSD árfolyam emelkedést vetít inkább előre. Véleményem akkor változik meg, ha az árfolyam 1,2620 alá zuhan, akkor egy komoly árfolyam csökkenés a valószínűbb.

süti beállítások módosítása