Csapdába csalva

Sziasztok traderek, Jerry vagyok. Miután Miss Pip megengedte, hogy én is írjak a Foteltarderen, ezentúl megosztom veletek gondolataimat a pénzpiacokról. Tőlem olyan piaci véleményeket olvashattok, amelyek sokszor ellenkeznek bárki máséval. Itt van például az ezüst esete, ami ugye mindenki szerint bullish. Szerintem egyáltalán nem az, és aki most vásárol be a nemesfémből, az ÓRIÁSI hibát követ el. Úgy gondolom, ez a pont kiváló eladási lehetőséggel bír, és nem érdekel, ki mit mond, mert csak a grafikonban bízom.

Mielőtt a grafikonon megvizsgálnánk azt a három érvet, ami eladást favorizál, hallgassátok meg a következőt: szerdán az amerikai jegybank augusztusi kamatdöntés jegyzőkönyvével ( FOMC) becsapták a piacokat! A jegyzőkönyv elhintette, hogy a jegybank valószínűleg folytatja a monetáris lazítást. Ellenben, vagy az augusztus végi Jackson Hall-i Ben Bernanke beszéd, vagy a szeptemberi közepei amerikai kamatdöntés során tisztázzák, hogy QE3 most NINCS a láthatáron. Mindösszesen  azért száguldott fel a nemesfém a hét közepén, hogy később, amikor kiderül, hogy nincs is QE3, akkor összeomoljon.

Persze tévedtem már a piaci összefüggések vizsgálatában, ellenben a grafikon soha nem téved. És a mindenható grafikon egy irányt mutat: lefelé. Legalábbis nekem. A hetes csökkenő trendvonalon venni hiba, mert ott az intézmények eladnak. A grafikonon jól látható, hogy az ezüst hetes csökkenő trendvonala 30,50-es szintre esik, ami épp egybeesik az idei év zuhanásának ( 37.30-26.20) Fibonacci 38%-os korrekciós szintjével. Feltűnt, hogy ebben az évben az ezüst inkább zuhant, mint emelkedett? Nem sok, csak közel 30% értékvesztést szenvedett el a nemesfém... Tudjuk, hogy az erős trendek csak Fibonacci 38%-as szintig korrigálnak vissza. Lehet, hogy most is így lesz? Ki tudja, de ha engem kérdezel, akkor igen!

08-24-silver-w1.JPG

A harmadik érdekesség az a grafikon szerkezete. Figyeljétek meg, mennyi idő kellett az ezüstnek, hogy emelkedni tudjon a 26,20 hetes támasz szintről. Először 2011. júliusában tesztelte az árfolyam a szintet, és mint a gumilabda pattant vissza. Minimális időt töltött ebben a zónában az árfolyam. Másodszorra is gyorsan visszapattant, de már egy árnyalattal lassabban. Majd nézzétek meg a 2012-es mozgást. Hosszú hetek kellettek, amíg az árfolyam erőt gyűjtött és emelkedni tudott. Ez a hosszú oldalazás a gyengeség jele számomra, és nem az erőé.  Negyedik érv az erős ellenállás zóna, a korábbi letörési pont, amit türkizkék színnel jelöltem. Ezen a ponton a korábban beragadt longok minimális veszteséggel vagy nyereséggel ki tudnak menekülni pozíciójukból.

Összességében, számomra az ezüst a hetes grafikon alapján inkább eladást mutat a 30,50-es szinten, mint vételt. Ez egy intézményi eladási zóna, ahol a 2012-ben kialakult esés előbb-utóbb folytatódhat. Véleményem szerint az ezüst árfolyama újból tesztelni fogja a 26 dolláros szintet és ha sikerül átütnie, akkor a 20 dolláros szintig zuhan majd. Két dologra érdemes emlékezni: ezt a véleményemet addig tartom, amíg az árfolyam 33,50 alatt van, illetve arra, hogy tévedtem már. :-)

süti beállítások módosítása