USD a legjobban teljesítő deviza 2013-ban?

2012 őszén megvizsgáltam az USDX napos grafikonján, ami US dollár pesszimizmust vetített előre és dollár medve voltam. Akkor az USDX kiválóan előre vetítette azt, hogy az USD védekező deviza lesz 2012 második felében, és az EURUSD, NZDUSD, és AUDUSD szárnyalni fog. A korábbi véleményemet most újra kell értékelnem, és az USD negatív preferenciám már a múlté. Sőt….I LOVE USD  

Az euró szkeptikusok legnagyobb trükkje az volt az elmúlt hónapokban, elhitették, hogy nem léteznek. Ellenben sokan a mai napig nem hisznek abban, hogy az EKB trükkjei alapjaiban oldotta meg az elmúlt évek problémáit. Igen, az elmúlt 6 hónapban ”euró forever” volt a sláger. De minden sláger egyszer ködbe vesz, és jön helyette egy újabb.

2013 az USD éve lesz, mert a grafikon, amiben 100%-ig hiszek és ami soha nem téved, ezt mondja. Sőt, nem csak USDX grafikonja valószínűsíti ezt, hanem EURX is. Az amerikai dollár erősödhet a javuló makrogazdasági és fiskális mutatók miatt, vagy éppen táplálékozhat a EUR gyengeségéből is. Nem tudom megmondani a funda sztorit, sőt nem is érdekel. Ami viszont igen, hogy EURX ciklikus csúcsot építhet a közeljövőben. Az EURX hetes grafikonja intézményi SELL ponton van….  

Persze nehéz megmondani, hogy mi lesz 2013-ban, ezt meg sem próbálom, de az év első negyedében USD erőt, EUR gyengeséget mutat a grafikon….

Mint mindig, majd az idő megmondja, hogy igazam van, vagy tévedek az állításommal.A következő írásomban grafikonokkal támasztom alá az imént vázolt gondolatokat.

Sok sikert a piacokon,

Jerry

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2013.01.23. UPDATE:

Az elmúlt napok piaci mozgása arra késztetett, hogy a korábbi véleményemet az USD-ről újra gondoljam. Az USD, úgy tűnik bajban van, és inkább gyengülhet.

süti beállítások módosítása